Genoeg Den Haag, nu Groningen!
20 februari 2010
Vanmorgen vroeg werd duidelijk dat het kabinet is gevallen. Veel teksten op radio, TV en Twitter over hoe het is gelopen en wiens schuld het is. Ik vind dat het genoeg over Den Haag is gegaan en dat we het nu weer over Groningen moeten hebben. Zie het volgende persbericht:
GENOEG DEN HAAG, NU GRONINGEN
Het CDA Groningen baalt ervan dat de Haagse sores de lokale verkiezingen overschaduwen. Lijsttrekker Seton: “Ze hebben het weer voor elkaar, straks gaan de gemeenteraadsverkiezingen over Uruzgan of niet, terwijl het hoort te gaan over wat er in de stad speelt!”
Allereerst is dit een klap in het gezicht voor alle campagnevrijwilligers, van welke partij dan ook. Maar ondanks, of juist door wat er in Den Haag speelt, doet het CDA in Groningen er nu een schepje bovenop. De val van het kabinet stimuleert het CDA om nog meer de mensen op te zoeken en aanspreekbaar te zijn voor de problemen die in de stad spelen. Daarom is het CDA vanaf komende maandag (22-02) elke dag tussen 16.00 en 18.30 uur op verschillende plaatsen zichtbaar aanwezig op straat.
CDA-voorman Jan Seton waarschuwt ervoor dat we ons niet moeten laten afleiden door de landelijke ruzies: “Er zitten stevige discussies aan te komen over hoe we de stad met elkaar door de economische crisis heen loodsen. We hebben genoeg van partijpolitieke spelletjes, het Haagse speelkwartier is over. Gaan we het hier over Uruzgan hebben, of over de betaalbaarheid van tram en Forum?”
Het CDA Groningen vindt een kabinetscrisis anderhalve week voor de gemeenteraadsverkiezingen hopeloos en de val van het kabinet onverantwoord. Zeker in een tijd van economische crisis. Seton: “Wij gaan in ieder geval nog meer gemotiveerd aan de slag, om de stad na 3 maart een betrouwbaar bestuur en perspectief voor de toekomst te geven.”
Bericht onder: Zonder categorie
1 reactie Voeg eigen reactie toe
1. drs.F.C.Vermeer | 23 februari 2010 om 17:30
Laten we niet vergeten het grote vraagstuk van de jongeren(studenten)huisvesting !
Voor de kwaliteit van leven voor werkenden en ouderen in de provinciestad Groningen is dit vraagstuk van essentieel belang.
Uit mijn gesprekken met vele zinnig denkend studenten is mij gebleken, dat zij de overlast en hinder voor de burger heel goed begrijpen.
In feite wonen zij eigelijk liever niet tussen de burgers in de woonwijken, omdat zij wel degelijk beseffen dat hun aanwezigheid verschillende vormen van overlast met zich meebrengt.
Het bestuur is niet in staat gebleken de nachtelijke overlast in de woonwijken effectief te bestrijden en de dagelijkse hinder van op de stoep fietsende fietsers en geparkeerde fietsen aan te pakken.
Op zeer korte termijn dient dan ook volgens mij het volgende als aanvulling op het flankerend beleid van kamerverhuurbeleid in de APVG te worden vastgelegd.
Het een en nader moet door deskundigen inhoudelijk en juridisch worden uitgewerkt.
1. Het fietsen op de stoep : boete euro 30 euro. Het fietsen op de stoep met een krat bier 50 euro.(twee kratten bier euro 100)
2. Het met meer dan met 2 fietsen naast elkaar op de openbare weg fietsen: boete euro 30
3. Het niet stoppen met de fiets voor een voetganger op de zebra: boete euro 30
4. Het zonder of met niet juiste verlichting fietsen: boete 30 euro
5. ’s-avonds vanaf 22.00 uur tot 7.00 uur moet het stil zijn. Geen onnodig geschreeuw en overluid praten; zo niet boete 50 euro
6. Overlast in het algemeen, afhankelijk van dag of nacht en de ernst er van: boete 25 tot 100 euro
7. Iemand die ernstige overlast veroorzaakt moet zich ter plekke aan een blaastest onderwerpen. Boete: een tarief, dat overeenkomsten vertoont met dat voor automobilisten.
8. Het fietsen met een walkman op of mobieltje aan de oren: boete 25 euro
9. Het negeren van allerlei verkeersborden om zo de meeste korte (stoep)weg naar een bestemming te nemen: boete 50 euro.
Een veel genoemd argument tegen een echte campus was (is) integratie van studenten. Dit is onzinnig, alsof we hier met nieuwe immigranten vanuit een ver land met een andere cultuur te maken hebben.
Het streven naar een intense en tevens ongedeelde stad met jongerenhuisvesting aan het Reitdiep, Bodenterrein, rondom winkelcentrum Paddepoel en Eendrachtskade en omgeving zal de stad (letterlijk en figuurlijk) gaan opbreken; het zal alleen weer nieuwe conflicten tussen overheid en burgers met zich meebrengen.
Men zal in de toekomst er niet aan ontkomen om aan de rand van de stad een campus te bouwen, al was het maar vanwege het ruimtegebruik in deze kleine stad, waar het erfgoed moet worden bewaard.
Met een grootschalige campus en niet met een Forum zet Groningen zich internationaal op de kaart.
Ik wens u in de toekomst veel wijsheid toe bij met het nemen van goede raadsbesluiten mede inzake het kamerverhuurbeleid.
Plaats uw reactie
Trackback dit bericht | Voeg RSS link toe